Att hitta det perfekta plagget, den perfekta klädstilen...en ouppnåelig dröm?

"Jag har alltid velat ha en cool klädstil i klassiska snitt och i bra material. Men jag gillar också härliga färger och oväntade färgkombinationer i klassiska mönster som prickigt, randigt och rutigt. Jag vill känna mig trendig samtidigt som jag vill ta ansvar för en mer hållbar klädstil och vara rätt klädd för min ålder. MEN det har varit svårt att hitta detta!! Alltid har det varit något som inte stämt..."       

Åsa Juneström, designer och grundare

me in color är den perfekta mixen av de två olika klädstilarna: klassiskt och trendigt. Här hittar du de klassiska klädernas perfekta snitt men i kombination med den trendiga stilens lite galna färger och färgkombinationer. me in color vill ge svar på frågeställningarna nedan...

  • Var hittar jag plagg i andra färger än svart? 
  • Var hittar jag kläder i coola färger och mönster men i klassiska snitt?
  • Var hittar jag plagg med rätt snitt som passar min kropp?
  • Var hittar jag plagg som funkar lika bra till jobb, vardag och fest?
  • Hjälp! Hur ska jag kombinera ihop mina kläder?
  • När ska jag få tid att leta efter dessa plagg?

Var hittar jag plagg i andra färger än svart?

Är du också trött på alla svarta och gråa plagg! Att hitta plagg i härliga färger och spännande färgkombinationer är inte jättelätt. Det är ju också viktigt att de färger man hittar ska gå att kombineras med andra färger i garderoben - ingen lätt sak och som dessutom är enormt tidskrävande att söka efter den "rätta"kulören. 

Var hittar jag plagg som funkar lika bra till jobb, vardag och fest?

Är detta en omöjlig kombination? Att hitta plagg som man känner sig snygg OCH bekväm i på samma gång! Plagg som du på riktigt kan känna dig rätt i på jobbet, men som inte behöver slängas av så fort du kommer hem och ska ta hand om de vardagliga bestyren. Och tänk om du skulle kunna använda samma kläder även till festen - bara styla om med klackar eller ett par läckra örhängen! Wow - det vore grymt!

Var hittar jag kläder i coola mönster och färger men i klassiska snitt?

Vill du ha coola kläder men i klassiska snitt! Den här kombinationen är svår att hitta och oftast så tvingas man välja mellan den KLASSISKA eller den TRENDIGA stilen. Den första står för kvalitet, fina material och välskräddade plagg MEN säljs nästan alltid i svart eller grått utförande och i blommiga prints. Det kan kännas lite opersonligt och tråkigt. Den trendiga stilen däremot, blir allt annat än tråkig, den väcker uppmärksamhet i färg, mönster och personlig stil MEN plaggen känns ofta för ungdomliga, formlösa och i billiga material. Det bästa vore ju att blanda dessa två stilar och kombinera ihop dem!

Hjälp! Hur ska jag kombinera ihop mina kläder?

Det finns massor av kläder och klädmärken att välja mellan, valen är sååå många! Men visst är det konstigt att det nästan aldrig visas tips på hur man kan styla ihop sina plagg. Tänk om vi kunde lära oss att köpa färre plagg, bara köpa plagg som funkar över de olika årstiderna och plagg som kan kombineras i det oändliga med varann - det skulle vare en hållbar klädstil!

Var hittar jag plagg med rätt snitt som passar min kropp?

Just nu är det väldigt populärt med plagg i Overzice modell! Det är ju ett snitt som inte är så särskilt smickrande för de kvinnliga formerna och din silhuett. Varför är inte fler plagg konstruerade så att de känns smickrande för "den vanliga kvinnokroppen" - både om du är en XS eller en XL? En linning i precis rätt höjd och på rätt plats är såååå smickrande för alla!

När ska jag få tid att leta efter dessa plagg?

Det krävs enormt mycket tid och engagemang för att hitta det man söker. Många ger upp och haffar ett plagg i farten, som kanske bara används vid just det tillfället och blir sedan hängandes i garderoben. Tid är verklgen en bristvara vid vissa tidpunkter i ens liv och kanske just då man behöver det som mest. Det är nog många som skulle vilja ha en stilguide att antingen få tips och råd ifrån eller i vissa lägen bara följa slaviskt för att inte helt tappa sig själv och sin stil.

me in color

...är alltså ett helt nytt klädmärke som försöker besvara och hjälpa dig med alla frågor här ovan! Den första kollektion premiärvisades fredagen den 5 juni 2020. Alla plagg kommer alltså ännu så länge i en limiterad liten upplaga som är unik och som förmodligen aldrig kommer åter i produktion. Däremot kommer många av klädkonstruktionerna leva kvar och bara förändras lite grann inför varje ny säsong. Har du hittat en modell du gillar och som passar dig så kommer du känna igen dig i kommande kollektioner framöver. Många av plaggen kommer också gå att kombinera med varandra från säsong till säsong. Färgerna och mönstren i de olika kollektionerna är dessutom framtagna för att kunna kombineras med tidigare eller senare kollektioner - ett genomtänkt koncept som gynnar både din plånbok och vårt gemensamma intresse, vår miljö.