Genomarbetade snitt, rätt material och oväntade färgkombinationer - skapar unika plagg!

När du provar ett plagg från me in color vill vi verkligen att du både ska se och känna skillnaden! Här är inget lämnat åt slumpen. Varje plagg är konstruerat så att det på bästa sätt ska passa olika former, även om du är en XS eller en XL. Det finns inga genvägar för perfekt passform. Inom kort kommer vi här presentera bilder på varje plaggs unika konstruktion, en beskrivning varför plagget är konstruerat som det är och vilken effekt det har för din silhuett. 

Vilket material som används i respektive plagg har också enormt stor betydelse för hur din silhuett blir, om plagget faller mjukt och böljande eller om det är lite mer stelt med karaktär. När vi designar så utgår vi först alltid från tygets kvalitet och sedan designar vi själva plaggets snitt och form - aldrig tvärtom. 

Vi älskar prickar och andra enkla, rena mönster. Mönstrens färger och färgkombinationer är däremot djärva och oväntade. Denna kombination skapar en helt ny stil - en stil som både är cool och klassisk på samma gång - det är verkligen kärnan i designen hos me in color!

Så nära som möjligt. Produktion inom EU

Drömmen är att kunna tillverka allt i Sverige - men tyvärr har vi inte den typen av industri kvar här i Sverige... Så vi gör så mycket av det vi kan här hemma! Alla klädkonstruktioner och prints designas och tas fram i Sverige. Även ett första sömnadsprov görs här för att minimera transporter. Tygerna tryckts i Litauen hos det digitala textiltryckeriet Avinfi. Därefter skickas tygerna vidare för sömnad hos Katty Fashion i Rumänien för att sedan hamna i Bankeryd, ett litet samhälle utanför Jönköping - där me in color har sin bas. 

Miljötänk i de material som används

Tygerna för kollektionen FW2021 är mestadels gjorda av tyger som bär certifieringen OEKO-TEX Standard 100.  OEKO-TEX är ett oberoende globalt test- och certifieringssystem för textila rå-, mellan- och slutprodukter i alla produktionsled. Certifieringen innebär att textilen i den färdiga produkten är fri från ohälsosamma kemikalier. Certifieringssystemet infördes 1992 och huvudsyftet är att utveckla provningskriterier, gränsvärden och testmetoder på vetenskaplig grund. Standard 100 är den produktklass som har strängast kriterier.

Att kunna vara med och göra skillnad i de tyger man väljer kan göra stor nytta för miljön. Våra prints för kollektionen SS2020 trycks på tyger som får bära EU:s officiella miljömärke EU Ecolabel och produceras av Lenzing EcoVero. Det betyder bl.a. att tyget är producerat med 50% mindre vatten, 50% lägre utsläpp och utvunna ur FSC-godkänd skog. Läs gärna mer på: https://www.ecovero.com/