Genomarbetade snitt!

När du provar ett plagg från me in color vill jag verkligen att du både ska se och känna skillnaden! Här är inget lämnat åt slumpen. Varje plagg är konstruerat så att det på bästa sätt ska passa olika former, även om du är en XS eller en XL. Det finns inga genvägar för perfekt passform. 

Produktion i Sverige och inom EU

Drömmen är att kunna tillverka allt i Sverige - men tyvärr har vi inte den typen av industri kvar här i Sverige... Så vi gör så mycket av det vi kan här hemma! Alla klädkonstruktioner och de första proverna görs här i Sverige. Tygerna skickas från sitt ursprungsland i Europa direkt till syfabriken i Rumänien för sömnad hos Katty Fashion. Till slut skickas de färdiga plaggen och allt överblivet tygspill till Bankeryd, ett litet samhälle utanför Jönköping - där me in color har sin bas. Av tygspillet kommer småprodukter att sys här i Bankeryd - kommer i webbshoppen inom kort. 

Deadstock tyger - d.v.s tygspill!

Alla plagg nu och framöver är sydda av DEADSTOCK tyger - d.v.s. tygspill från andra klädmörken. Tygspillet kommer från både Svenska och Europeiska stora varumärken. Som exempel kan nämnas Rodebjer, Tiger of Sweden, Stella McCartney, Moschino, Jill Sander m.fl. Me in color är ett av få klädmärken som försöker göra skillnad på riktigt - det var ett stort strategiskt beslut att fr.o. m. kollektionen FW 2022 bara producera kläder från andras spill/rester. Plaggen produceras därför bara i några få unika exemplar i varje tyg - härligt när någon annas spill till slut blir till ditt GULD! Mot en hållbarare framtid TILLSAMMANS!